Your cart
Er zijn geen items meer in uw wagen
Ammonium is de directe afscheiding van vissen. In een vijver met vissen zit dus altijd ammonium in het water. Ammonium lost goed op in het water en is in principe niet giftig.
Verder lezen
Door toevoeging van zout in het vijverwater, ontstaat er een osmoseverschil. Daardoor is het mogelijk dat parasieten, schimmels en ziekmakende bacteriën worden geëlimineerd.
Verder lezen
Nitraat (NO3) is het eindresidu van de biologische kringloop. Nitraat zou normaal door planten en waterverversingen op een acceptabel niveau (<50 mg/ltr) gehouden moeten worden. Dat gaat echter niet altijd vanzelf.
Verder lezen
Een luchtpomp voor uw vijver blaast lucht in het water van uw vijver, zodat hier meer zuurstof in komt voor uw, vissen en de micro orgnisme, die doorgaans in het filter vertoeven. Ook kan het bevriezing van uw vijverwater voorkomen in de winterperiode.
Verder lezen
Doorloop deze 10 stappen, dan weet u zeker dat de vijver winterklaar is! Van het testen van vijverwater tot bijvoeren.
Verder lezen
Geef uw vijver net even wat extra aandacht voordat u op vakantie gaat: In de zomer bouwen vissen hun reserves op voor de naderende winterperiode. Dit is te zien aan de gretigheid waarmee ze het aangeboden voer verorberen. De kwaliteit en hoeveelheid voer is bepalend voor de weerstand van uw visbestand
Verder lezen
Zout is een krachtig middel tegen parasieten, schimmels en ziekmakende bacteriën. Zout in de vijver moet echter zorgvuldig worden gebruikt. De experts van Vijverspeciaalzaak Wesdijk beantwoorden tien veel gestelde vragen over het gebruik van zout in de vijver of koivijver.
Verder lezen
In dit artikel leggen we uit welke soorten alg er zijn, en hoe je die effectief kunt aanpakken. We geven ook veel handige tips om algen in het vervolg te voorkomen.
Verder lezen