Wespro Airlift vijverfilter WA25 Expand

Wespro Airlift vijverfilter WA25

WesPro

144/WA2590100

Nieuw

Een uniek combinatie van een statisch bed, bewegend bed en airlift in één! - compact - gemakkelijk - hoog rendement- energiezuinig (ECO)

Meer details

€ 1,795.00

incl. BTWGratis verzending vanaf 49 euro*

Veilig achteraf betalen - na 14 dagen

Levertijd 1 a 2 werkdagen

Retourneren of ruilen - binnen 14 dagen

Verzekerd van uw aankoop - Thuiswinkel waarborg

* Uitgezonderd grote, zware en/of kwetsbare artikelen!

Specificaties:

Geschikt tot 25 m³ koivijver (tot 40 m³ goudvisvijver)

Afmeting: Ø 90 cm / hoogte 100 cm (excl. airlift)

Invoer: 2 x 110 mm

Uitvoer: 1 x 125 mm

Vuilafvoer: 1 x 90 mm

Incl. filtermateriaal: 200 liter BactoGrip statisch bed / 100 liter BactoGrip bewegend

Incl. geïntegreerd Airlift-systeem

Incl. deksel

Benodigde luchtpomp (optioneel): 60 liter per minuut

Benodigde Uv-c (optioneel): 75 watt


Wespro Airlift vijverfilter

De Wespro Airlift filter is een combinatie van een statisch bed en een bewegend bed, dat in zijn geheel wordt ingegraven naast de vijver of er los naast kan worden geplaatst in een bak of bekisting. Het filter vangt vuildeeltjes van enkele centimeter grootte tot deeltjes van slecht 5 micron en werkt tevens als biofilter voor de afbraak van ammoniak en organische opgeloste stof. Optioneel kan er een Dompel Uv-c geplaatst worden in de Airlift voor desinfectie, het doden van zweefalg en het verwijderen van humuszuren.

Waterflow

Het filter word gravity gevoed, dit betekent dat het water eruit word gepompt door middel van een airlift. Dit water word vervolgens door het filter aangetrokken via de bodem/zijdrain en/of skimmer.

Statisch Bed

Het effluent van hydrocycloon stroomt omhoog, door een statisch bed filter. Dit bed bestaat uit een cilindrische ring (de buitenring van het filter) die voor 60% gevuld is met Bactogrip. De “korrels” hebben een totaal oppervlak van bijna 1000 m² per m³. Op het Bactogrip ontstaat een biofilm van bacteriën en andere micro-organismen die leven van de afvalstoffen in het water en deze omzetten in onschadelijke producten. Het grote drager oppervlak werkt verder als bezinkoppervlak voor deeltjes met een bezinksnelheid groter of gelijk aan 6 mm per seconde. Verder worden niet bezinkbare deeltjes ingevangen door adhesie, ze blijven als het ware plakken aan de biofilm. Zo worden deeltjes tot 5 micron nog afgevangen.

Bewegend Bed

Als het water het statisch bed is gepasseerd komt het in het middelste cilindrische compartiment van het filter. Dit bed bestaat ook uit Bactogrip en wordt continu belucht. Hierdoor ontstaat er een biologisch filter met een hoge capaciteit en worden alle afval stoffen afgebroken.

Filter reiniging

Om het verzamelde vuil te lozen word het Bactogripbed belucht om vuil van de korrels los te slaan. Na 5 tot 10 minuten beluchten wordt het hele water volume van de buitenste ring geloosd door middel van het openen van de vuilafvoer.

Opstelling

De Wespro Airlift filter dient geplaatst te worden naast de vijver, ingegraven tot een diepte dat het waterniveau in het filter enkele centimeter hoger is dan het niveau in de vijver. Het filter wordt aangesloten met pvc buizen van 110 mm op een bodem, zijdrain en/of skimmer Een luchtpomp (optioneel) wordt gebruikt om water via Airliftsysteem te verplaatsen richting vijver. Dezelfde luchtpomp wordt gebruikt voor het terugspoelen van het filter. In de airlift kan een dompel uvc (optioneel) geplaatst worden.

OpstellingOndergronds
Plantvijver25 cub en meer
Visvijver25 cub en meer
Koivijver25 cub en meer
Sluiten

Deze website van Wesdijk.nl werkt het beste met cookies. Zo kunnen we de website verbeteren en je instellingen onthouden.