• Aanbieding!
  • -€ 500,00
Wespro Airlift vijverfilter WA35

Wespro Airlift vijverfilter WA35

Op voorraad
€ 1.595,00 € 2.095,00 -€ 500,00
Incl. BTW Voor 15u besteld, morgen in huis*

Wespro Airlift vijverfilter WA35. Een uniek combinatie van een statisch bed, bewegend bed en airlift in één! - compact - gemakkelijk - hoog rendement- energiezuinig (ECO)

 

De Wespro Airlift filter is een combinatie van een statisch bed en een bewegend bed, dat in zijn geheel wordt ingegraven naast de vijver of er los naast kan worden geplaatst in een bak of bekisting. Het filter vangt vuildeeltjes van enkele centimeter grootte tot deeltjes van slecht 5 micron en werkt tevens als biofilter voor de afbraak van ammoniak en organische opgeloste stof. Optioneel kan er een Dompel Uv-c geplaatst worden in de Airlift voor desinfectie, het doden van zweefalg en het verwijderen van humuszuren.

 

Waterflow
Het filter word gravity gevoed, dit betekent dat het water eruit word gepompt door middel van een airlift. Dit water word vervolgens door het filter aangetrokken via de bodem/zijdrain en/of skimmer.

Statisch Bed
Het effluent van hydrocycloon stroomt omhoog, door een statisch bed filter. Dit bed bestaat uit een cilindrische ring (de buitenring van het filter) die voor 60% gevuld is met Bactogrip. De “korrels” hebben een totaal oppervlak van bijna 1000 m² per m³. Op het Bactogrip ontstaat een biofilm van bacteriën en andere micro-organismen die leven van de afvalstoffen in het water en deze omzetten in onschadelijke producten. Het grote drager oppervlak werkt verder als bezinkoppervlak voor deeltjes met een bezinksnelheid groter of gelijk aan 6 mm per seconde. Verder worden niet bezinkbare deeltjes ingevangen door adhesie, ze blijven als het ware plakken aan de biofilm. Zo worden deeltjes tot 5 micron nog afgevangen.

Bewegend Bed 

Als het water het statisch bed is gepasseerd komt het in het middelste cilindrische compartiment van het filter. Dit bed bestaat ook uit Bactogrip en wordt continu belucht. Hierdoor ontstaat er een biologisch filter met een hoge capaciteit en worden alle afval stoffen afgebroken.

Filter reiniging 

Om het verzamelde vuil te lozen word het Bactogripbed belucht om vuil van de korrels los te slaan. Na 5 tot 10 minuten beluchten wordt het hele water volume van de buitenste ring geloosd door middel van het openen van de vuilafvoer.

Opstelling 

De Wespro Airlift filter dient geplaatst te worden naast de vijver, ingegraven tot een diepte dat het waterniveau in het filter enkele centimeter hoger is dan het niveau in de vijver. Het filter wordt aangesloten met pvc buizen van 110 mm op een bodem, zijdrain en/of skimmer Een luchtpomp (optioneel) wordt gebruikt om water via Airliftsysteem te verplaatsen richting vijver. Dezelfde luchtpomp wordt gebruikt voor het terugspoelen van het filter. In de airlift kan een dompel uvc (optioneel) geplaatst worden.

Omschrijving

Specificaties:

 

Geschikt tot 35 m³ koivijver (tot 50 m³ goudvisvijver)

Afmeting: Ø 100 cm / hoogte 110 cm (excl. airlift)

Invoer: 2 x 110 mm

Uitvoer: 1 x 125 mm

Vuilafvoer: 1 x 110 mm

Incl. filtermateriaal: 300 liter BactoGrip statisch bed / 100 liter BactoGrip bewegend

Incl. geïntegreerd Airlift-systeem

Incl. deksel

Benodigde luchtpomp (optioneel): 80 liter per minuut

Benodigde Uv-c (optioneel): 75 watt

 

Kenmerken

Opstelling
Gravity
Plantvijver
Tot 100.000 liter
Visvijver
Tot 50.000 liter
Koivijver
Tot 35.000 liter
144WA35100110
1 Item
Nieuw product

Handig om mee te bestellen

Dompel UVC 40W. lamp Amalgaam

Dompel UVC 40W. lamp Amalgaam. Deze dompel UVC lamp is bijzonder geschikt voor de WesPro Airlift filters. Om deze lamp werkend te krijgen heeft u ...

€ 129,95
Dompel UVC 75 W.lamp Amalgaam

Dompel UVC 75 W.lamp Amalgaam. Deze dompel UVC lamp is bijzonder geschikt voor de WesPro Airlift filters. Om deze lamp werkend te krijgen heeft u ...

€ 149,75
Dompel UVC trafo 3-pin 40/55/75/105w

Dompel UVC trafo 3-pin voor amalgaam lamp van 40, 55, 75 en105 Watt.

€ 139,75
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking